Põhi:
200g võid
1tl vanillsuhkrut
150g suhkrut
3munakollast
200g jahu
50g tärklist
2tl küpsetuspulbrit
Täidis:
1kg õunu(puhastatud, tükeldatud)
poole sidruni mahl ja koor
0.5tl kaneeli
100g mandlilaaste
100g valgeid rosinaid
3spl heledat rummi
Kate:
3munavalget
100g suhkrut
100g purustatud metspähkleid
Kõigepealt pane rosinad rummi sisse likku. Põhjaks vahusta või, suhkur, vanillsuhkur ja munakollased. Sega omavahel kuivaine. Lisa või- ja munamassile, sega ja vala 26cm läbimõõduga lahtikäivasse võiga määritud koogivormi. Sega tükeldatud õunad sidrunimahla, riivitud sidrunikoore, kaneeli, mandlilaastude ja rummis ligunenud rosinatega. Kalla segu koogipõhjaleKüpseta 200kraadi juures 20 minutit.
Samal ajal valmista besee. Vahusta munavalged. Lisa suhkur, jätkates mikserdamist. Vahusta veel pisut. Võta kook ahjust välja, kata beseega, puista üle pähklipuruga ja küpseta 20 minutit. Besee peab olema pealt kuldne. Serveeri jahtunult.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar