
4 muna
150g suhkrut
25g jahu
2spl lahustuvat kohvi
1tl küpsetuspulbrit
ŠOKOLAADITÄIDIS:
150g digestiivküpsiseid
100g šokolaadi
TEINE TÄIDIS:
2spl želatiini +200ml kohvi
120g kondenspiima
30g suhkrut
400ml vahukoort
200g hapukoort
50ml Amaretto likööri
KAUNISTUSEKS:
šokolaadilaaste
Valmista biskviit. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa suhkur ja vahusta veel pisut. Sega hulka eelnevalt omavahel segatud jahu, küpsetuspulber ja lahustuv kohv. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Jahuta.
Sulata šokolaad veevannil ja sega hulka purustatud küpsised. Pane saadud mass 30 minutiks külma.
Vahusta kondenspiim, vahukoor, hapukoor, suhkur ja liköör. Pane šelatiin jahtunud kohvi sisse pasiuma, siis sulata ja lisa kuumalt kreemi hulka. Võta šokolaadimass külmikust välja ning aseta kahe toidukile vahele. Rulli massist umbes 26cm läbimõõduga latakas.
Lõika biskviit pooleks ja aseta üks pool taldrikule. Määri peale 1/3 kreemist, kata šokolaadilatakaga. Kata kreemiga, lisa biskviit ja uuesti kreem.
Lase koogil seista külmas vähemalt tund. Kaunista šokolaadilaastudega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar