teisipäev, 5. veebruar 2013

Beseerull maasika- ja kamakreemiga

Jällegi üks väga hea ja maitsev kook, mille retsept pärineb raamatust Nadja koogid

Besee:
7 munavalget
350g suhkrut
1,5spl tärklist, ilma kuhjata
1tl vanillsuhkrut
30g mandlilaaste

Sisu:
300ml vahukoort
1spl kama
1tl vanillsuhkrut
1spl suhkrut
300g värskeid maasikaid

Vahusta munavalged. Lisa suhkur ja vahusta veel natuke. Lisa tärklis ja vanillsuhkur. Sega ettevaatlikult läbi. Kata küpsetusplaat umbess 40x50cm küpsetuspaberiga. Kalla segu plaadile, jaota ühtlaselt, nii et jääks ristkülikukujuline põhi, mille paksus on 2cm. Puista põhi üle mandlilaastudega. Küpseta 175kraadi juures umbes 20 minutit. Jahuta.
Vahusta vahukoor koos suhkru ja vanillsuhkruga. Sega hulka kama. Aseta beseelatakas küpsetuspaberiga kaetud tööpinnale, nii et besee pealmine pool jääks alla.
Kata besee ühtlaselt vahukoorega ja puista üle tükeldatud maasikatega. Keera kook rulli ja lõika 8 tükiks. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar