teisipäev, 5. veebruar 2013

Banaani-šokolaadikoogid

Raamatust "Nadja koogid 2" 

Biskviit: 
4 muna
125g suhkrut
3spl tärklist
75g jahu
2spl kakaopulbrit

Täidis: 200g toorjuustu
200 ml vahukoort
100g suhkrut
1 sidruni koor ja mahl
3 banaani

Glasuur:
100g šokolaadi
50g võid

Eralda munavalged ja -kollased. Vahusta munavalged. Lisa suhkur, vahusta veel pisut. Lisa munakollased. Sega kuivained omavahel ja lisa munavahule. Määri biskviittainas küpsetuspaberile neljakandilise plaadina. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.
Täidiseks vahusta toorjuust, vahukoor ja suhkur kõvaks vahuks. Lisa sidrunikoor. Puhasta banaanid, lõika pikuti pooleks ja pritsi sidrunimahlaga, et need ei muutuks tumedaks. 
Lõika biskviit kolmeks ühesuuruseks tükiks. Määri ühele tükile pisut kreemi ja aseta pikuti peale poolikud banaanid. Tõsta ülejäänud kreem banaanidele ja vormi kolmnurk. Kata ülejäänud kahe biskviiditükiga. Sulata šokolaad võiga ja pintselda kook üle. Aseta külma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar